Спремност ЕБРД за нова улагања знак стабилности Србије

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић разговарала је данас са директорком Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Зузаном Харгитај.
Михајловићева и Харгитај сагласиле су се да је досадашња сарадња министарства и ЕБРД и на инфраструктурним пројектима од великог значаја за Србију, као и да ће сарадња бити настављена у обостраном интересу.
 
Михајловићева је изазила велико задовољство што ЕБРД жели да настави да улаже у водеће пројекте у области железнице, авио и водног саобраћаја, што ће додатно ојачати економски развој земље, каже се у саопштењу.
 
"Сарадња са ЕБРД и њихова спремност за нова улагања у Србију показују стабилност наше земље и јавних финансија и како ова банка види економију наше земље. Значајно је и што ЕБРД жели да улаже и у мање пројекте који су од великог значаја за велики број грађана Србије, као што је финансирање рехабилитације мреже регионалних путева, за шта су ЕБРД и ЕИБ спремни да уложе укупно 100 милиона", истакла је Михајловићева.
 
Директорка ЕБРД је изразила и спремност да ова банка учествује у реализацији једног од највећих инфраструктурних пројеката, а то модернизацији железничког Коридора 10 од Београда до Ниша.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести