Српска вина освојила 11 медаља на такмичењу Мундус Вини

БЕОГРАД: Винарије из Србије имале су веома запажен наступ на међународном сајму вина и алкохолних пића "ПроВајн 2019" у Диселдорфу, а на такмичењу Мундус Вини окитиле су се са 11 медаља.
Vino vinski podrum/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Српски винари су освојили пет златних и шест сребрних медаља на такмичењу Мундус Вини, једно од најзначајнијих светских оцењивања вина, саопшено је из Привредне коморе Србије (ПКС), која је заједно са Развојном агенције Србије (РАС), другу годину заредом организовала наступ домаћих винарија.

Национални штанд Србије на сајму вина у Диселдорфу посетио је велики број купаца, добављача, а одржано је више од 150 билатералних разговора и састанака представника српских винарија са потенцијалним партнерима из Немачке, Русије, Француске, Холандије, Велике Британије и других земаља.

У оквиру националног штанда представило се девет српских компанија: ЈИТ-Инжењеринг Агро из Ердевика, Винарија Александровић из Тополе, Винарија Ластар из Рековца, Винарија Звонко Богдан из Суботице, Вино Будимир из Александровца, ПП Ердевик из Ердевика, Винарија Алексић из Врања, Винарија Темет из Лозовика и Винарија Виртус из Жабара.

Сајам је одржан од 17. до 19. марта у Диселдорфу, а наш штанд су посетили генерални конзули Србије у Штутгарту, Диселдорфу и Франкфурту Божидар Вучуровић, Бранислава Перин Јарић и Бранко Радовановић, који су са излагачима разговарали о могућностима извоза вина из Србије на тржиште Немачке.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести