Струје неће недостајати

Директор „Електропривреде Србије” Милорад Грчић изјавио је да је ЕПС спреман за испоруку струје за предстојећу зимску сезону.
struja.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Он је рекао да неко жели да унесе немир те пласира дезинформације да ће снадбевање електричном енергијом бити редуковано, и навео да је снадбевање грађана и привреде струјом стабилно.

"Рестрикција неће бити јер нема потребе да их буде", рекао је Грчић. Он каже да је претходне године била иста прича, да ћемо имати исти проблем, па у зими која је била једна од најхладнијих у претходних десет година није било рестрикција. 

Како каже, системи су ремонтовани и спремни за зиму, хидроагрегати у хидроелектранама су спремни, депоније угља на термоелектранама се пуне по плану. 

"На депонијама имамо 600.000 тона угља више него у истом периоду прошле године", рекао је Грчић, и додао да је у „Колубари” и „Костолцу” током године произведено 29,8 милиона тона угља. 

Угља ће, како каже, бити довољно и за грађане. Говорећи о екипама за кварове на ниском напону, где су проблем монтери и возила, он је рекао да се тај проблем решава. 

"То смо решили и решавамо и даље. Имали смо значајна улагања у Подрињском делу. Кренули смо да инсталирамо 52 километра нисконапонске мреже у Љубовији, Малом Зворнику, Крупњу и Лозници", закључио је он.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести