Швајцарци не одустају од куповине сомборске фабрике акумулатора „Сомбор“

Швајцарска компанија „Батагон интернешенел” АГ не одустаје од куповине Фабрике акумулатора „Сомбор” па је тако дала нову, четврту понуду, за преузимање ФАС-а.
FAS
Фото: Dnevnik.rs

По речима стечајног управника у ФАС-у Предрага Љубовића, нова побољшана понуда за њега је врло повољна. „Батагон” нуди шест милиона евра за куповину те чувене фирме, с познатим брендом „Блек хорс”. Он додаје да је швајцарска компанија понуду упутила у предвиђеном року, и да је у односу на претходну 950.000 евра већа.

Љубовић је о свему обавестио Одбор поверилаца, и очекује да ће они одлуку донети током наредних дана. Наиме, Одбор поверилаца је одбио претходне три понуде компаније из Швајцарске. „Батагон интернешенел” АГ је на јавном надметању за куповину имовине ФАС-а наступио с 3,5 милиона евра, да би потом, почетком августа, понуду „поправили” на 4,5 милиона. Претходну одбијеницу добили су за износ од 5.050.000 евра. 

Иначе, процењена вредност произвођача акумулатора је 24,57 милиона евра. Та цена је нижа од половине процењене вредности па је Одбор поверилаца проценио да је то мало.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести