Сви блокови у ТЕНТ-у раде пуним капацитетом

ОБРЕНОВАЦ: Сви блокови Термоелектране "Никола Тесла" раде у пуном капацитету када је реч о производњи струје, изјавио је данас в.д.директора ЕПС-а Милорад Грчић који је обишао ТЕНТ у Обреновцу. 
tent jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Покренули смо све блокове и на ТЕ Колубара у Црљенима, ради нам Морава, највећи проблем већ од децембра јесте производња угља у Колубари", рекао је новинарима Грчић, који је обишао постојење за одмрзавање и истовар угља на ТЕНТ-у да би проверио како функционише у условима снежних падавина и ниских температура. 

Подсетио је да је ЕПС успео да у зимским условима одржи систем са занемрљивим процентом испада. 

"Нажалост, данас неки источни делови Србије су без струје, зајечарски и нишки, али све наше екипе су на терену и из минута у мнут број корисника који су без струје се смањује", каже Грчић. 

Нагласио је да је железница која припада ТЕНТ у Обреновцу кључ производње електричне енергије, јер је спона између рудника и угља који се производи у Колубари и капацитета, односно блокова за производњу електричне енергију у ТЕНТ-у А и Б. 

"Сваке године када температуре падну испод нуле и када су велике снежне падавине, тада је железница у проблему, возови се спорије крећу, пруга се не чисти, број возова је мањи када је зима него када су нормални временски услови", рекао је Грчић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести