Телеком најављује интернационализацију домаћих серија

БЕОГРАД: Телеком Србија ће заједно са националним телевизијама наступити у другој половини октобра на сајму у Кану, где ће на националном штанду покушати да интернационализује серије домаће продукције, најавио је данас директор и координатор за интернет и телекомуникације у Телекому Владимир Лучић.
zigosani u reketu serija
Фото: Promo

"Сви смо свесни почетка велике продукције серија, пре свега, инициране конкуренцијом између Телеком Србије и Јунајтед групе и између националних канала", рекао је Лучић Тањугу на регионалној конференцији о трендовима у телекомуницијама и медијима - Дигитал 2019.

Он је на панелу "Хуманизам и ренесанса: Како је конкуренција медијских кућа и провајдера допринела процвату сцене домаћих тв-серија" рекао да ће ускоро на Суперстар каналу бити представљени нови глумци и да ће могим младим глумцима тек бити дата шанса.

"Тренд је да имамо неколико великих портала у свету, а ту су и Дизни, ХБО, Епл, Амазон и други, који такође значајније улажу у серије. Видели сте ту цифру од седам билиона...", казао је Лучић.

Наводи да је циљ Телеком и телевизија да се подигне квалитет серија и да се оне интернационализују.

"Тај покусај биће већ на сајму у Кану, треће недеље октобра, где ће први пут бити српски штанд са серијама, који ћемо заједно са националним телевизијама направити. Тако да ћемо следећих годину дана пробати да интернационализујемо серије", казао је он.

Како каже, на Суперстару ће бити емитоване серије у којима ће бити представљено пуно младих глумаца и Телеком ће у сарадњи са телевизијама пронаћи нова лица и многима дати шансу.

"Пробаћемо и ту да подигнемо квалитет. Наш план је да избацимо десетак серија годишње. То нису велика улагања ако се погледају улагања Телекома у развојне планове, али за ову индустрију јесу велика", нагласио је Лучић.

Такође, истиче да се свака серија ради високом продукцијом, коју на пример захтева ХБО и слично и додаје да ни на домаћем тржишту нико неће да гледа домаће серије ниске продукције, с обзиром да млади гледају преко интернета стране серије високе продукције.

"Могу да најавим једну феноменалну серију ''Дуг мору'' која креће 6. откобра на Суперстару, то је драма. Били смо препознати по крими серијама", додао је Лучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести