Током радова на барској прузи уштеђено 10 милиона долара

БЕОГРАД : Током извођења радова на реконструкцији барске пруге, на деоници Ресник-Ваљево, уштеђено је 10 милиона долара у односу на раније планирану вредност посла, саопштило је Министарство грађевинарства. 
Zorana Mihajlović Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Фото Танјуг/С.Радовановић

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је данас са Сергејем Павловим, генералним директором "РЖД интернешенел", о пројектима модернизације железнице које та компанија реализује у Србији из кредита Руске Федерације. 

Том приликом, Павлов је обавестио министарку да је током извођења радова на реконструкцији барске пруге, на деоници Ресник-Ваљево, уштеђено од 10 милиона долара у односу на раније планирану вредност радова.

"Радови на реконструкцији пруге Ресник-Ваљево одвијају се у складу с уговором, а планирана динамика у потпуности се поштује", истакао је Павлов. 

Михајловићева је са Павловим разговарала и о реализацији пројекта модернизације деонице Стара Пазова-Нови Сад, где је већ издата грађевинска дозвола за радове у оквиру прве фазе, на тунелима и вијадуктима, док ће радови на отвореној прузи, у оквиру друге фазе, бити дефинисани посебним уговором. 

"Модернизација железнице, укључујући реализацију пројекта модернизације пруге Београд-Будимпешта, представља један од стратешких циљева Владе. Очекујем да сарадња са РЖД буде једнако успешна и на овом пројекту, као и на пројектима који су већ завршени", рекла је Михајловићева.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести