У Кини откривено огромно налазиште нафте и гаса

ПЕКИНГ: Компанија Чајна Нешенел Петролеум (CNPC), највећи кинески произвођач и добављач нафте и гаса, открила је ново налазиште тих енергената на северозападу Кине, које садржи резерве од преко милијарду тона.
nafta pumpa
Фото: pixabay.com

До значајног открића дошло се истраживањем изворишта "Ордос басена 7", при чему је утврђено да доказане резерве износе 358 милиона тона, док би процењене резерве могле достићи 693 милиона тона, преноси турска новинска агенција Анадолија.

"То значи да је у великом нафтном пољу Цхингћенг откривено налазиште које садржи милијарду тона резерви", наводи се у саопштењу те компаније.

На том нафтном пољу ће ове године бити произведено укупно 640.000 тона нафте, док би годишња производња у блиској будућности требало да достигне три милиона тона, изјавио је Ли Лугуанг, потпредседник компаније ПетроЧајна, подружнице CNPC-а.

Из ПетроЧајне је, такође, саопштено да је истражено око 740,9 милијарди кубних метара доказаних резерви гаса у CNPC-овим налазиштима Чангнинг-Вејуан и Тајанг у басену Сечуан, што значи да укупне проверене резерве износе 1.061 милијарди кубних метара у том подручју.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести