Ускоро нове фабрике у Новом Саду, Ваљеву, Смедеревском Паланци…

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће ускоро бити отворене нове фабрике у више градова у Србији.
Zemljište od 23 hektara koje je u vlasništvu države biće dato  „Broseu” u vlasništvo radi izgradnje fabrike Foto: V. Fifa
Фото: Земљиште од 23 хектара које је у власништву државе биће дато „Бросеу” у власништво ради изградње фабрике Фото: В. Фифа
“Идем ускоро да отварам Кyунгсхин холдинг у Смедеревској Паланци, и тамо идем пре Брисела да отворим. Радиће 700 људи, већ је запослено 204, реч је о корејској компанији. Изванредна компанија. Знате шта ће то да значи да Смедервску Паланку? Чудо”, рекао је Вучић на Б92.
 
Он је додао да стиже и Вицербо у Ваљево ускоро, те поручио да ће ускоро отићи у тај град да потпише уговор, као што је и обећао.
 
Ту је, додао је, и Бери Калебо, фабрика највећег произвођача чоколаде на свету.
 
“Отварамо фабрику у мају, то је фабрика највећег произвођача чоколаде на свету, тако да ће Нови Сад да добије титулу слатког града. У Прибоју ћемо имати отварање фабрика, у Старој Пазови - МТУ, фантастична инвестицију, да ми у Србији градимо најважније делове за авионе. Правићемо И дисплеје за Мерцедесе…" рекао је Вучић и поручио да би све то могло да се реализује потребно је бити здрав и радити.
 
Важно је, поновио је Вучић, да се грађани вакцнишу. Он је такође навео да је улагање у биомедицину, биотехнологију, односно у здравство будућност.
 
“Вируса ће бити још. Мењаће своје вакцине и Фајзер и Кинези. Сви. Следеће године ћете да примите од истих произвођача другачије вакцине зато што све напредује. Сви ће да виде своје слабости, да виде да ли треба чешће или да се повећа доза…”, рекао је он и додао да ћемо бар наредних пет година морати да се вакцнишемо.
 
“А од свега тога вам зависи посао, живот, економија”, рекао је Вучић.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести