Влада Србије утврдила нове цене горива

Влада Србије данас је утврдила нове максималне цене бенизина и дизела.
benzinska_pumpa/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Од данас безоловни бензин на пумпама 176,05 динара, а дизел 187,23 динара.

Нове цене се примењују данас од 15 часова.

У претходних седам дана је цена евро дизела износила 187,74 динара за литар, а евро премијум БМБ 95 176,31 динара за литар.

Цене су утврђене на основу механизма установљеног Уредбом Владе Србије о ограничењу висине цена деривата нафте

Како је и најављено, у наредном периоду, Влада ће цене горива утврђивати сваког петка.

Којчић: Изменом уредбе влада заштитила пољопривреднике

БЕОГРАД: Влада је Уредбом о ограничењу малопродајне цене деривата, које сваког петка објављује Министарство трговине, туризма и телекомуникација, обезбедила стабилно снабдевање дериватима и заштитила домаће тржиште и потрошаче, изјавио је данас помоћник министарке рударства и енергетике Раша Којчић.

Поред тога, Којић је додао да је изменама уредбе влада ограничила цену на 179 динара по литру за пољопривреднике и омогућила точење горива у канистере за потребе радних машина, пољопривредне механизације, виљушкара, агрегата, чиме је, наводи, заштитила и пољопривреднике.

Он је подсетио да цене сирове нафте и деривата услед енергетске кризе и најновијих дешавања у Украјини бележе константан раст.

"Сведоци смо да се и у целој Европи дешава неконтролисан раст цена деривата и сирове нафте и то се мења на дневном нивоу. Влада је увела и меру смањења акциза у висини од 20 одсто, што је такође допринело стабилизацији тржишта дериватима", рекао је Којчић, а саопштено из Министарства рударства и енергетике.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести