Влада Србије: За аутопут до Приштине кредит ЕИБ

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је предлог закона о потврђивању кредита од 100 милиона евра који се узима од Европске инвестиционе банке (ЕИБ), док ће остатак од 155 милиона бити обезбеђен из буџета, других зајмова и донација Европске уније, објављено је на сајту Владе.
autoput milos veliki, Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол

Уговор о кредиту је, у име Владе, потписала минстарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, а односи се на изградњу 32 километра аутопута од Ниша до Мердара.

Рок отплате кредита је 30 година, укључујући период почека од пет година, а каматна стопа се одређује се приликом повлачења сваке транше посебно, уз могућност избора да ли ће бити фиксна или варијабилна.

Кредит ће да се се реализује у највише 15 транши, са минималним износом транше од милион евра.

 

sa strane
25.10.2019 • 11:28
A sto ce Srbiji autoput do Pristine? To je prakticno davanje jos jednog dijela teritorije Srbije /teritorija autoputa i okolnog zemljista/ kosovskim Albancima, tj drzavi Kosova, jer bi to bio autoput za njihove potrebe! Uz to Srbija treba da podigne kredit i izgradi za separatiste i OVK autoput ,kojim ce se dalje voziti i krstariti po Srbiji! Prodati politicari koji to odlucuju!!Zasto nije odluka isla na referendum?
EUR/RSD 117.5773
Најновије вести