Отворен нови погон компаније „Knott Autoflex“ у Бечеју

НОВИ САД/БЕЧЕЈ:  Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су у Бечеју отварању новог погона за топло цинковање компаније „Knott Autoflex“, вредног 7,5 милиона евра, у коме је запослено више од 80 радника.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Компанија је основана 2003. године, бави се производњом каросерија за моторна возила, приколице и полуприколице. Укупна вредност инвестиције од оснивања до данас је 25,5 милиона евра.

Нови погон најсавременији је у Европи, и у складу је са европским законима о екологији и безбедности на раду. Ова компанија више од 90 одсто производње извози, у земље ЕУ, Русију, Израел, Турску и САД.

Отварању су присуствовали и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, амбасадори СР Немачке и Мађарске.

Фото: vojvodina.gov.rs

Вучић: Знак да смо направили добар амбијент

Отварање новог погона компаније "Knott Autoflex Yug" у Бечеју показује да они који су инвестирали у нашу земљу настаљају то да раде, да су задовољни условима и да је направљен добар пословни амбијент, поручио је данас председник Александар Вучић.

Он је, на свечаном отварању данас истакао да је срећан због отварања погона, јер је много труда, рада и новца, 7,5 милиона евра, компанија уложила у ширење капацитета, у жељи да унапреди пословање и запосли 65 нових радника.

"А, ми смо овде, јер смо мало, колико смо могли, помогли у овоме и поносан сам на улогу државе Србије. Трудимо се да не каснимо са давањима, као и да у издавању дозвола, и осталим видовима подршке, не заостајемо за најразвијенијим земљама света", рекао је Вучић.


Испитаћемо шта се догодило у фабрици воде у Зрењанин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није упућен у то зашто је постројење за пречишћавање пијаће воде у Зрењанину поново стало са радом, те додао да ће о томе разговарати са премијерком Аном Брнабић и председником АП Војводине Игором Мировићем, како би се тај проблем што пре решио.

То је вишедеценијски проблем, а ако је било ко на било који начин погазио закон у неком претходном периоду, када о води за Зрењанин нису размишљали, или о неком садашњем тренутку, никакав проблем...Ко год да је и било шта урадио, само нека иде иза решетака. Не желим више да иједно дете буде без чисте воде, зато што је неко био бахат или је чинио било какво кривично дело, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Истакао је да је изградња канализационе и водоводне мреже за целу Србију важно питање за државу, те подсетио да је инвестиционим планом "Србија 2025" издвојено 900 милиона евра за решење тог проблема.

Приметио сам да многи неписмени људи који су то коментарисали кажу да овде нема довољно новца за водоводну мрежу и канализацију за целу Србију и да је потребно 2,5 милијарде евра. Морам да објасним тим људима да знају да смо ми говорили о новцу који ћемо ми да потрошимо у тих пет година, а не колико ће да вреде ти пројекти, подвукао је Вучић.

Каже да ће већи део тих пројеката бити финансиран из кредитних средстава и напоменуо да ће обавеза државе у периоду након 2025. бити да исплати све оно што је уложено у изградњу.

Циљ нам је да сваки човек има чисту воду, не само у Зрењанину, већ и у Јагодини и широм Србије где има проблема са чистом водом, као и да свуда имамо канализацију, а не само у центру града. Желим да сви људи осете благодети повећања животног стандарда, закључио је Вучић.


Подсетио је да је ово други пут да је у компанији " Knott Autoflex Yug " у Бечеју, а да је сваки пут било са разлогом - због отварања погона.

"Драго ми је да људи који су инвестирали, насатвљају са инвестирањем, и то показује да су задовољни условима и да смо направили добар амбијент у којем они могу даље да раде и зарађују, а радиници да имају биља примања и бољу будућност за своју децу", поручио је Вучић.

Он је најавио да ће се радити и обилазница око Темерина, што је житељима Бечеја и околине олакшати пут до Новог Сада, као и брза саобраћајница од Сомбора до Кикинде.

Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести