Вучић прогнозерима већег привредног пада: Не помаже вам ни корона

БЕОГРАД:  Многи навијају за корону, како би могли да износе лоше прогнозе и критикују актуелну власт, иначе много успешнију од њих, поручује данас председник Александар Вучић поводом изјаве некадашњег гувернера централне банке Дејана Шоишкића.
privreda
Фото: freeimages.com
"Шошкић је упропастио НБС и динар, изабрали су га за гувернера људи из ДС и СПС кад је било потребно 75 динара за један евро, а када је силазио са власти 117 динара. Зар нисте имали моралну обавезу да поднесете оставку?", запитао је Вучић.
 
Каже да је то огроман пад вредности динара за само три или четири године, док је сада динар на истом нивоу упркос кризи са короном.
 
На питање новинара Пинка како коментарише то што бивши гувернер НБС Дејан Шошкић тврди да ће пад БДП у Србији бити око 4,5 или пет одсто, односно већи од његових, Вучићевих, прогноза и предвиђања НБС, Вучић каже да ММФ предвиђа да ће пад бити три одсто, по чему би Србија била једна од две најбоље земље у Европи.
 
Вучић истиче да то што говоре и Шошкић и други попут Милана Ћулибрка није истина, као и да се после лицемерно извињавају иако ће наставити да износе неистине.
 
Председник додаје да зато многи навијају за корону, али да мржња у политици највише говори о онима који је износе.
 
Желимо да Србија у економији, упркос највећој економској кризи која је погодила модерни свет, буде најуспешнија земља у Европи и свету, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и додао да многи који га критикују навијају за корону јер им је то једини спас.
 
Каже да се свет суочава са највећом економском кризом, не само од 1945. године, већ и од 1929. године, а Србија од 1878. године од када је настала као модерна држава.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести