За аронију нема купаца, произвођачи je нуде бесплатно

ТОПОЛА: Произвођачи ароније, која се сматра лековитим воћем и корисном за здравље људи, кажу да купаца нема па ће велике количине плодова остати на земљи и пропасти, а да се то не би догодило нуде је и без надокнаде.
aronija pixabay
Фото: pixabay.com

„Откупа нема тако да ће углавном завршити на земљи и пропасти. Одређене количине беремо по наруџбини уколико нам поручи неко али то су мале количине. Један део ћемо прерадити у слатко и сок за наше потребе и за наше пријатеље. На жалост остало немамо где а родила је чини ми се ове године највише. Бобице су баш пуне сока и греота је да пропадне јер је то природан лек“, каже за ТопПрес Бојан Мијаиловић из села Војковци.

Његов засад је у петој години и он страхује да ће велике количине рода пропасти, па аронију нуди и бесплатно.

„Овде у селу нас тројица гајимо аронију и принуђени смо да је поклањамо. Нека дође народ нека обере и преради да има у кући као лек. Продајемо 100 динара по килограму ко нам поручи остало или да поклонимо или да пропадне. Аронија није захтевна за гајење, обилно рађа нису велика улагања али ето кад нашем сељаку нешто роди онда то никоме и нетреба“, каже Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести