За четири године Телеком ће бити главни извозник софтвера

БЕОГРАД: Телеком Србија ће за четири године постати једна врста привредног гиганта не само у Србији него и у региону, захваљујући стратегији која предвиђа развој дигиталних сервиса, изјавио је генерални директор те компаније Владимир Лучић.
telekom
Фото: Ilustracija
Он је најавио да ће Телеком Србија ове године отворити фонд за развој дигиталних стартап пројеката који ће финансирати са најмање пет милиона евра годишње.
 
"Пробаћамо да мотивишемо и друге компаније да буду део тог фонда, јер мислим да тај део развоја стартап заједнице још није довољно систематизован, а да је велики потенцијал. Оно што ћемо пробати да урадимо је да Телеком не буде само телекомуникациони лидер региона, него да буде и главни извозник дигиталних софтвера у свету и тиме мислим да ћемо повећати вредност Телекома и значајније допринети развоју тог дела привреде у Србији", рекао је Лучић гостујући на Телевизији Пинк.
 
Он је оценио како је новост на тржишту решеност да се национална телекомуникациона компанија постави тамо где су и дуге националне компаније, а то је да буде број један у телекомуникацијама и носилац дигиталног развоја.
 
"Ја сам пре две године говорио да ћемо ми за две године добити више мултиумедијалних корисника него за претходних 10 година, и ми смо то остварили. Ми смо број корисника фиксног интернета и мултимедије више него дуплирали. Постали смо лидери у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори и сада крећемо у даљи развој", рекао је Лучић.
 
Додао је како на основу личног искуства може да каже да ће Телеком Србија за четири године постати привредни гигант у региону.
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести