Апелација потврдила 15 година затвора Ћећи за убиство у клубу "Ди енд"

Новосадски Апелациони суд потврдио је пресуду Вишег суда из маја ове године, којом је Стефан Стефановић, звани Ћећа (28) из Новог Сада у одсуству осуђен на обједињену казну од 15 година затвора.
sudnica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Стефановић се терети за наношење тешких телесних повреда Милану Прибаковићу, услед којих је наступила смрт, изазивање опште опасности и ношење оружја, поводом догађаја који се десио на данашњи дан пре три године, потврђено је јуче „Дневнику” у Вишем јавном тужилаштву.   

По наводима оптужнице, њему се приписује да је 8. октобра 2017. године у дискотеци „Ди енд” у хотелу „Парк” тешко телесно повредио поменутог младића, који је услед тога преминуо. Наводно, он је одмах по уласку у наведени простор око 5.50 сати, где је био већи број гостију, из пиштоља ЦЗ М-57 за чије држање и ношење није имао дозволу, испалио седам хитаца према ногама оштећеног. Овај је задобио тешку телесну повреду у виду стрелне ране у пределу предње унутрашње стране леве натколенице, којом је захваћен и велики артеријски крвни суд, због чега је оштећени и преминуо, и стрелну рану у пределу задње спољашње стране десне потколенице, као и још једну окрзотину на нози.

Лаку телесну повреду задобио је оштећени Радош С., као последицу рикошетирања зрна једног од испаљених хитаца.

Окривљени је након догађаја трчећи напустио дискотеку, при чему је пиштољ испао на под код улазних врата, наводи се у оптужном акту који заступа заменик вишег јавног тужиоца Зоран Јаковљевић.   

Од критичног дана када се десио догађај, решењем новосадског Вишег суда за окривљеним је расписана потерница и одређено суђење у одсуству.      

За кривично дело тешких телесних повреда веће Вишег суда којем је председавала судија Ивана Јосифовић, одмерило је појединачно девет година затвора, за кривично дело изазивања опште опасности четири године, а за недозвољено ношење оружја три године.    

Апелациони суд је на седници већа одржаној 23. септембра одбио жалбе Вишег тужилаштва, којом се предлаже дужа казна, и браниоца окривљеног адвоката Игора Бесермењија, који сматра, између осталог, да су у поступку постојале битне повреде одредаба кривичног поступка и

погрешно или непотпуно утврђено чињенично стање.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести