Аутобус Ласте који је усмртио троје људи био исправан

СМЕДЕРЕВО: Аутобус Саобраћајног предузећа "Ласта", који је 9. јула усмртио троје људи у Смедереву, био је исправан, док је возач М.Г. (61) који је осумњичен за изазивање саобраћајне несреће пуштен из притвора.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

У Основном јавном тужилаштву у Смедереву Новостима је потврђено да је вештачењем утврђено да је аутобус био исправан када је на линији Нова железара - Стара железара, прешао у супротну коловозну траку, и изазвао директан судар са аутомобилом марке "пасат" смедеревских регистарских ознака.

Како је дошло до несреће и због чега је возач аутобуса изгубио контролу и прешао у супротну траку пута, још није установљено истрагом.

У наредним данима уследиће саобраћајно вештачење које треба да одговори шта је узрок трагедије.

У овој несрећи живот су изгубили В. А. (62), М. З. (55) и С. С. (57).

Возач који је био ухапшен након несреће, пуштен је из притвора, јер су престали разлози за његово задржавање, односно саслушани су сви сведоци овог догађаја, путници из аутобуса.

До несреће је дошло 9. јула ујутру у Улици Црвене армије у Смедереву када је аутобус, који се враћао из железаре у град, прешао у супротну саобраћајну траку, и практично изгурао "пасат" на тротоар.

На лицу места страдало је троје људи у аутомобилу - радници железаре ХБИС који су кренули на посао, док је шест особа у аутобусу задобило лаке повреде.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести