Белa K. (68), осумњичен за убиство супруге, остаје иза решетака

Бела К. (68) из Темерина, који се сумњичи за убиство супруге, остаје иза решетака јер му је поново продужен притвор који може да траје до 19. фебруара, сазнаје “Дневник” у новосадском Вишем суду. За ово кривично дело против осумњиченог је подигнута оптужница која још увек није потврђена.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Бела К. је, подсетимо, ухапшен почетком фебруара прошле године у породичној кући због сумње да је усмртио супругу Гизелу К. (64) и од тада се налази иза решетака. Њему је након хапшења одређен притвор како не би могао боравком на слободи да омета поступак утицајем на сведоке и због узнемирења јавности.

Према незваничним сазнањима, Бела К. је приликом саслушања негирао извршење кривичног дела.

Стравична трагедија догодила се 2. фебруара прошле године, након свађе супружника, у породичној кући Беле и Гизеле К. у Темерину, у Пролетерској улици број 12. У једном тренутку Бела, који је био у алкохолисаном стању, насрнуо је на Гизелу, ударајући је рукама и ногама по глави и телу, а потом је, како се претпоставља, задавио. Он је ухапшен истог дана у вечерњим сатима због постојања основа сумње да је учинио кривично дело убиство.

Како су након злочина испричале комшије за наш лист, за немили догађај се сазнало након што је Бела позвао ћерке и рекао им да мами није добро.

- Чуо сам да је звао децу и рекао им да Гизи није добро. Не знам која је прва дошла, али одмах су позвали Хитну помоћ јер је Гизела била без свести – испричао је дан након злочина један од комшија репортеру „Дневника“.

Међутим, када је екипа Хитне помоћи дошла на лице места, могла је само да констатује смрт јер су на телу несрећне жене биле видљиве бројне повреде. Одмах је обавештена полиција, тело је послато на обдукцију, како би се утврдио тачан узрок смрти, а њеном супругу су стављене лисице на руке.


Једна пријава за насиље

Како „Дневник“ незванично сазнаје, Гизела је свега једном пријавила Белу за насиље у породици и то 2015. године. Међутим, тужилац дело није тако окарактерисао, те је Бела добио само прекршајну пријаву.


По речима житеља Пролетерске улице, несрећна жена је неколико пута одлазила од њега, али му се, како кажу, увек и враћала.

- Никада није хтела да призна да је Бела туче и да су јој бројне модрице и повреде последица његовог насиља. Често су се свађали. Мислим да је главни разлог био алкохол. Обоје су волели да попију – кажу комшије и додају да је Гизела, како би се заштитила и избегла батине, купила псе.

- Дешавало се да Бела буде насилан и према псима, које је Гиза пуштала. Некада би истукао псе, па онда није дирао њу - кажу у комшилуку. Оцењују и да је Гизела, на неки начин, штитила Белу и да није хтела да призна да је насилан према њој.

- Мислим да га се бојала. Када би је питали одакле јој модрице, одговарала је да је пала с блицикла, оклизнула се, случајно ударила... Та агонија трајала је више од 30 година и као да нису знали другачије да живе – кажу житељи Пролетерске улице.

Д. Николић

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести