Беливук тврди да је оружје У РИТОПЕКУ ПОДМЕТНУТО

БЕОГРАД: Оптужени за организовање криминалне групе Вељко Беливук, данас је у наставку суђења у Специјалном суду тврдио је да је оружје, које је пронађено у кући у Ритопеку, заправо подметнуто.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

Беливук је, током излагања својих примедби на исказе окривљених-сарадника, рекао да постоји много нелогичности у исказима окривљених-сарадника када је у питању оружје из куће, па је прецизирао да Срђан Лалић није могао на фотографији да препозна "фамозни снајпер".

Причајући о убиствима у Црној Гори, Беливук је истакао да је Срђан Лалић на фотографији видео да је Дамир Хоџић мртав, јер је погођен у лице, док је са друге стране Бојан Хрватин рекао да се на фотографији не види да је Хоџић мртав.

Беливук је поновио да је за време убиства Љубомир Марковића Киће био заједно са Миљковићем на слави 200 километара од Београда, као и да су због тога и он и Миљковић били у полицији на информативном разговору.

Казао је и да окривљени-сарадници нису дали исте одговоре где је након извршења убиства боравио Љубомир Лаиновић, јер једни тврде да је у питању Улица 27. марта, а други Устаничка.

Затим су, како тврди Беливук, контрадикторне и њихове изјаве за убиство Лаиновића, јер је Лалић рекао да је Лаиновић имао само крв испод носа, док је Спасојевић рекао да је Лаиновић био цео крвав.

Причајући о Лаиновићевом убиству, рекао је и да је Лалић казао да је Лаиновић убијен на КиМ, док је Спасојевић навео да је убијен у Црној Гори.

Беливук је рекао да, пошто Лалић није препознао аутомобиле којим су наводно почињене отмице Горана Величковића, Николе Митића и Здравка Радојевића, изјаве "падају у воду".

Причајући о Александру Пурковићу који је оптужен да је овој групи одавао информације из полициије, Беливук је навео да окривљени-сарадници нису навели које је то инфомрације Пурковић одавао, као и како су Пурковића Беливук и Миљковић вратили на посао.

Беливук тврди да је човек са надимком "Ђенерал или деда" измишљен лик, наводећи да су окривљени-сарадници само навели да се зове Ненад, али нису могли да се сете његовог презимена.

Нелогично је, сматра Беливук, то што Никола Спасојевић није запамтио регистарске ознаке свих својих аутомобила, али је запамтио таблице камиона приликом једне примопредаје дроге у којој је учествовао.

Након што је судија опоменула Беливука да буде сажетији, уз речи да данашње примедбе више подсећају на завршну реч, Беливук је навео да се много трудио и да су примедбе сажете.

    Суђење ће бити настављено у четвртак, када ће Беливук започети излагање примедби које је записао у својој другој свесци.

  Након што је судија рекла да одбрана има три дана за примедбе на исказе окривљених-сарадника, Миљковић је изашао за говорницу и замолио судију да им да још један дан, односно укупно четири, што је она прихватила.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести