БИА: Ухапшени због кривичног дела трговина утицајем

БЕОГРАД: У координираној акцији припадника Безбедносно-информативне агенције, Одељења за борбу против корупције МУП-а Србије и Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапшено је више лица због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем, речено је Танјугу у БИА.
h
Фото: mup.gov.rs

Ухапшени су Бојан Мишић, шпедитер из Ниша и власник и директор BRW Cars, Драшко Кандић, службеник фирме Trace Serbia, Небојша Нешић, власник и директор фирме Херба Фарм, и Миленко Никић, високорангирани  службеник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије.

Како је наведено, они су противправно захтевали од невладине организације “28. јун” новчану надокнаду у износу од 37.500 евра како би омогућили несметан увоз медицинске опреме које су представници те хуманитарне организације прикупили и упутили здравственим установама у Нишу, на КиМ, Републици Српској, као и повратничким српским срединама у Хрватској. 

После лишавања слободе поменутих лица, приступиће се због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем претресу пословних канцеларија и стамбених објеката које користе поменута лица, у цилу фиксирања материјалних  доказа за извршено кривично дело, кажу у БИА.

Осумњиченима је одређено задржавање у трајању од 48 часова.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести