Буха остаје у затвору, одбијена молба за условни отпуст

БЕОГРАД: Трећи основни суд у Београду одбио је данас молбу првог сведока сарадника у Србији Љубише Бухе Чумета за условни отпуст из сремско-митровачког затвора, четири и по месеца пре одслужења пуне казне од четири године и осам месеци затвора, сазнаје Танјуг.
Ljubiša Buha Čume Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

На ову одлуку суда Буха има право да уложи жалбу.Он је данас био приведен из затвора у Сремској Митровици на седницу суда, на којој је мишљење о условном отпусту дао представник затвора, а тужилаштво се противило превременом пуштању.Буха издржава јединствену казну од четири године и осам месеци затвора пошто су му спојене три затворске казне, а пуна казна му истиче средином јула 2019. До сада није дисциплински кажњаван у затвору.Он је иначе 29. октобра прошле године повукао молбу за условни отпуст са образложењем да га је преварила управа затвора.

Први услов за превремени отпуст из затвора Буха испуњава пошто је одслужио две трећине казне, док други услов захтева позитивно мишљење управе затвора о владању и будућем понашању.

Буха је ухапшен у новембру 2015. године и од тада је стално у затвору, односно притвору или кућном притвору који му се урачунавају у затворску казну.Осуђен је због више кривичних дела - прикривање краденог ферарија, претње полицајцу и ометање истаге, као и због вређања тужиоца.

Буха је био први сведок сарадник у Србији, и сарађивао је са тужилаштвом у случајевима против припадника "земунског клана" и оптужених за убиство премијера Зорана Ђинђића.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести