На Хоргошу ухваћени кријумчари, шверцовали злато, телефоне...

БЕОГРАД: Цариници су током протеклог викенда у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Хоргош спречили неколико покушаја кријумчарења разне робе, од лекова против несанице и компјутерских делова до златника и мобилних телефона.
Zlatnici Horgos
Фото: Управа царина

Како пише у саопштењу Управе царина, у суботу, 24. фебруара на излазу из Србије, на контролу је стигао аутобус новопазарских регистарских ознака који је саобраћао на релацији Нови Пазар - Гетеборг. 

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве за контролу, путници су одговорили да немају ништа осим личног пртљага, а 36-годишњи возач је рекао да је на превоз примио једну пошиљку, објашњавају цариници.

Након што је пошиљка детаљно прегледана, истичу цариници, у унутрашњем џепу јакне која се налазила у коферу пронађено је скоро 200 табли седатива "стилнокс" од 10 мг који се користи као лек за проблеме са несаницом. 

У прекршају је откривен и 37-годишњи Лесковчанин, ауто-механичар запослен као возач аутобуса на линији Беч - Сурдулица. 

Он је, наиме, управљао аутобусом који се 23. фебруара нашао на улазу граничног прелаза Хоргош превозећи ка Сурдулици 12 путника и још једног возача. 

Фото: Управа царина

Иако су током редовне царинске контроле и путници и возачи рекли да немају ништа да пријаве, цариници су у фабричкој шупљини изнад задњег точка пронашли торбу са 64 непријављена компјутерска дела, међу којима се нашло 9 Интел процесора, 10 меморијских и 10 графичких картица, 10 кулера и 25 хард дискова. 

Истог дана на истом прелазу, приликом уласка у земљу, заплењени су непријављени таблет, мобилни телефони и злато. 

Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је на царинску контролу пристигао "мерцедес" шведских регистарских ознака којим је управљао 50-годишњи Швеђанин ирачког порекла, запослен као физички радник на ауто-отпаду у Шведској. 

Приликом контроле међу личним стварима у пртљажнику пронађен је непријављени таблет марке "самсунг", два мобилна телефона "ајфон", 6 златника укупне тежине око 100 грама, 2 златне плочице (укупно око 120 грама), као и златна наруквица од 20 грама.

Р. Д.

Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.5574
Најновије вести