Чека се потврђивање оптужнице Слоби Снајперу

Оптужница против Слободана Милутиновића Снајпера (38), којом се терети за чак четири кривична дела: отмицу, противправно лишење слободе, злостављање и мучење и угрожавање сигурности још увек није потврђена, сазнаје “Дневник” у Вишем суду у Новом Саду.
sud novi sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Предходно је Апелациони суд у Новом Саду усвојио жалбу браниоца и укинуо решење о потврђивању оптужнице те је наложено новосадском Вишем јавном тужилаштву допуну истраге против Милутиновића који се терети да је 19. септембра прошле године, у изнајмљеном стану на Подбари, држао У. Ј. с којом је раније, наводно, био у емотивној вези, против њене воље.

Претпоставља се да није могао да прихвати раскид, те ју је спорне вечери позвао да разговарају, а потом одвео у стан где је, како се сумња, малтретирао. Он је тада ухапшен и од тада се налази у притвору, који му је последњи пут продужен до 24. маја. Као што смо раније писали, притвор му је одређен да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, али и опасности од понављања кривичног дела.

Током истраге, своје исказе су у тужилаштву дали сведоци, мајка и рођена сестра У. Ј, потом полицајци који су те вечери били на интервенцији, као и другарица оштећене.

Мајка и сестра девојке, која је доспела у жижу јавности након што је, како се сумња, отео па претукао Милутиновић, према нашим сазнањима, испричале су све у вези с локацијом коју је у поруци послала У. Ј. својој сестри спорне вечери. Испричале су и своја непосредна сазнања о ономе што се дешавало на самој локацији, као и због чега су ишле тамо.

Поред њих, 8. октобра прошле године, саслушани су и полицајци који су, по позиву, изашли на лице места и поступали у акцији спасавања оштећене која је крајем октобра допунила своју раније дату изјаву и испричала шта се дешавало у њиховој вези пре него што је Слободана Милутиновића пријавила за отмицу.

Као посебно осетљиви сведок, У. Ј. је дала изјаву из скрин-собе и у вези с дешавањима пре 19. септембра јер је истрага проширена и на период пре тог немилог догађаја, због тога што је Милутиновић, наводно, и раније био насилан према њој.

Осумњичени Милутиновић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изнео своју одбрану, а како је за наш лист тада потврдио његов бранилац адвокат Горан Карадаревић, Милутиновић је до детаља испричао све о односу с У. Ј..

Иначе, Кривичним закоником Србије за отмицу, за коју је Слободан Милутиновић оптужен запрећена је казна од две до 10 година затвора, за противправно лишење слободе до три године затвора, за злостављање и мучење до годину дана затвора, а за угрожавање сигурности новчана казна или затвор до једне године.

Д. Н.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести