Цела Грчка трага за несталим Србином; У потрагу за Радованом укључио се и Интерпол

Потрага за несталим Радованом Јурачићом (44), Србином из Кикинде, који је 30. маја кренуо из Атине трајектом на острво Кос, и даље траје, а у потрагу су се поред српске и грчке полиције укључили и припадници Интерпола!
policija rotacija USA, pixabay.com
Фото: pixyabay.com

Наиме, Радован је, према изјави његове жене, требао да стигне на острво у уторак око 6 часова ујутру, а да се са њим последњи пут чула у понедељак у вечерњим сатима, приликом чега је он звучао сасвим нормално, пише Курир.

Након што је објавила апел на друштвеним мрежама, Драгана се обратила и надлежним институцијама у земљи и иностранству. Обавештен је МУП Србије, амбасада Србије у Грчкој, али и локалне службе полиције на острву Родос и Кос. Како је рекла, у потрагу за њеним несталим супругом биће укључен и Интерпол.

Такође, велики број Срба, али и Грка унутар Фејсук група "Грчка инфо", "Грчка Уживо" и "Ливе фром Грееце" укључио се у потрагу за несталим Радованом.

Један Србин Р.Б. из Грчке, који се прикључио потрази за несталим Радованом, пре неколико минута је на Фејсбуку објавио најновије информације о потрази.

- Ситуација са нашим земљаком Радованом је следећа. У потрази учествују у координацији српска, грчка полиција и Интерпол. Центар истраге је на острву Кос. Оглашен је нестанак преко Миссинг Алерт-а са острва Кос. Наташин пост је прослеђен по многим групама на Родосу. Сутра ће о овом случају бити речи у емисји То фос сто тунел (Светло у тунелу) која се бави несталим особама и има гледаност преко 30% у том термину - написао је Р.Б. и додао:

 

- Све што је било могуће учињено је. Остало нам је да се надамо и да пружимо подршку породици у овим тешким тренуцима. Иако у последње време са свим ужасима који су нас као народ задесили ипак смо показали да већина нас није изгубила ону најплеменитију особину чија реч потиче из грчких корена, а назива се Емпатија. Са надом у срећан завршетак све вас поздрављам.

Како наводи супруга несталог Радована, последња локација са телефона му је Родос, у улици Америкис.

Сви они који имају сазнања о Радованом нестанку или су га можда видели на трајекту за Кос, могу се обратити надлежним службама.

(Курир)

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести