Чуружанин оптужен за напад на судију на допунском вештачењу

Пред Основним судом у Новом Саду у току је кривични поступак против окривљеног Миљана Д. (26) из Чуруга због кривичних дела угрожавање сигурности и напад на службено лице у вршењу службене дужности, а главни претрес који је био заказан за 6. април није одржан због израде допунског неуропсихијатријског вештачења за окривљеног, сазнаје "Дневник".
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

- Окривљени је у овој кривично-правној ствари изнео своју одбрану и саслушан је, те су изведени и доказни предлози у погледу предложених сведока оштећених и сведока - каже за наш лист портпарол Основног суда у Новом Саду Свјетлана Радовановића и наводи да је наредни главни претрес заказан за 27. април.

Иначе, Миљан Д. се налази у притвору који му је последњи пут продужен и који може да траје до 22. априла јер постоје особите околности које указују да би окривљени у кратком временском периоду могао поновити кривична дела за које је основано сумњив у овом кривичном поступку.

Подсетимо, двадесетшестогодишњи Чуружанин ухапшен је након што је упутио претње судији Основног суда у Новом Саду, а потом напао двојицу стражара и од тада се налази иза решетака. М. Д. су 25. октобра на главни претрес у Основни суд у Новом Саду привели припадници Полицијске станице Жабаљ, због кривичног поступка који се води против њега, због кривичног дела неовлашћено држање опојних дрога.

- У току главног претреса, окривљени је почео да вређа поступајућег судију и одмах је упозорен од стране правосудних стражара, који су били присутни у судници. Потом је напао правосудне стражаре, али је благовременом реакцијом савладан употребом физичке снаге, без употребе средстава принуде. Окривљени је задржан до доласка припадника полиције, који су га спровели у полицијску станицу, ради даље обраде - саопштено је након инцидента.

Према незваничним информацијама, М. Д. је био незадовољан током поступка и у неким моментима се неконтролисао смејао, због чега је био упозорен на понашање у судници, а потом је упутио претње судији.

Д. Н.

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести