Директор Геронтолошког центра негирао кривицу, одређен му притвор

НИШ: Директор Геронтолошког центра у Нишу Милан С. (47) негирао је кривицу на саслушању у Вишем тужилаштву у Нишу које је одржано касно синоћ, након чега му је на предлог тужилаштва, суд одредио притвор.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Милан С. се терети за кривично дело тешко дело против здравља људи у вези са кривичним делом преношење заразне болести, рекао је за Танјуг портпарол тужилаштва Борис Радињић.

На саслушању у тужилаштву, осумњичени је негирао изврсење кривицног дела за које се терети, а сумња се да није предузео све неопходне мере и радње како би спречио ширење заразне болести Ковид-19, услед чега је у Геронтолошком центру заражено 135 корисника услуга и четворо запослених.

По предлогу тужилаштва, решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу, Милану С. је одређен притвор до 30 дана, напоменуо је Радоњић.

Притвор му је одређен због околности да би боравком на слободи могао утицати на сведоке које је потребно испитати, као и јер је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а услед тежине наступелих последица, дошло је до узнемирења јавности у мери која може угрозити несметано вођење кривичног поступка, прецизирао је портпарол тужилаштва.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести