Доктор Баланс Медике није адекватно лечио пацијента

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду доставиће кривичну пријаву и прикупљене доказе у предмету “Баланс Медика” на надлежност Првом основном јавном тужилаштву у Београду, будући да се у радњама описаним у кривичној пријави стичу елементи кривичног дела тешко дело против здравља људи учињеном из нехата, а које је у надлежности основног јавног тужилаштва.
vise javno tuzilastvo
Фото: Tanjug / S.Radovanović, arhiva

Како се наводи у саопштењу Вишег јавног тужилаштва, кривичну пријаву против доктора Славише Ђ. запосленог у ординацији "Баланс Медика" као и НН из Градског завода за ургентну медицину и НН лица Института за ортопедију "Бањица", овом тужилаштву је 15. јула поднео здравствена инспекција Министарства здравља, а у вези са третманом обављеним на вратном делу кичме код пацијента М.Ђ. (58), који након тога више није могао да се креће, те је колима Хитне помоћи превежен у Институт за ортопедију где је преминуо 9. јуна.

Из судско-медицинског вештачења повреда М.Ђ. произлази да је повреда врата била условљена тешким обољењем вратне кичме, и која највероватније не би могла да настане код здраве особе, а са којим стањем и тежином болести се доктор Славиша Ђ. није у довољној мери упознао пре вршења третмана, што је била његова дужност.

Стога, радње које је применио током третмана представљају неадекватан и небезбедан лекарски поступак, због чега ВЈТ у Београду сматра да се Славише Ђ. стичу елементи поменутог кривичног дела.

Тужилаштво подсећа да је 11. јула обавештено да је 24. марта ове године у 16.40 часова из приватне клинике “Баланс медика” у Београду колима Хитне помоћи на Институт за ортопедију на Бањици превезен мушкарац М.Ђ. (58) који је у "Баланс Медики" био на третману ради намештања првог вратног пршљена (”атласа”).

Током третмана се укочио и није више могао да се креће, а потом му је на Институту констатована фрактура 1. вратног пршљена услед чега је остао непокретан и одмах је уведен у вештачку кому.

М.Ђ. је преминуо 9. јуна на Институту за ортопедију.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести