Дошле из Буковца да наплате дуг, притвор малолетници за покушај убиства

НОВИ САД: Новосадска полиција ухапсила је једну седамнаестогодишњу Новосађанку због постојања основа сумње да је учинила кривично дело тешког убиства у покушају.
1
Фото: Dnevnik.rs

Сумња се да је она прексиноћ, после свађе, у свом стану чекићем ударила две малолетнице, а затим, на улици, једну од њих, своју вршњакињу, ножем убола у горњи део леђа, а петнаестогодишњакињу расекла по рамену, саопштила је ПУ Нови Сад, и додала да су обе при том задобиле лаке телесне повреде.

Осумњичена малолетница је задржана до 48 сати, а после саслушања, надлежни судија одредио јој је притвор.

Наиме, три млађе девојке повређене су прексиноћ око 20 часова у близини угла Јована Суботића и Кисачке улице у Новом Саду, а како „Дневник” незванично сазнаје, група девојака се посвађала око наводног дуга.

Како је пренео пинк.рс, пет девојака је дошло из Буковца код Н. В. (17) да би од ње узеле 10.000 динара које је она, наводно, украла из куће једне од њих. Том приликом је дошло до физичког сукоба, и то у дворишту куће Н. В., а потом је група девојака покушала да побегне. Њих је Н. В. сустигла и насрнула кухињским ножем на две девојке и задала им лакше телесне повреде.

Портпарол новосадске Хитне помоћи др Зоран Круљ је потврдио за „Дневник” да је лекарска екипа изашла на терен око 20 часова и на углу Јована Суботића и Кисачке затекла две повређене девојке, које су, након указане помоћи на лицу места, превезене у Дечју болницу.

Пола сата касније збринута је и трећа девојка, коју је Хитна помоћ затекла у присуству полиције на углу Кисачке и Улице Вука Караyића, за коју се сумња да је повреде задобила у истом инциденту као две претходно збринуте девојке. По речима др Круља, и она је прегледана и превезена у Дечју болницу, по индикацији лекара.

По речима очевидаца, један младић је око 20 часова ушао у продавницу „Идеа” и тихим, али узнемиреним гласом замолио да неко позове полицију јер је група девојака напала његову девојку. Један Новосађанин, који се затекао у продавници, упитао је младића зашто сам не позове полицију, на шта му је овај рекао да нема телефон.

– Чуо сам и како га пита што није заштитио девојку, а он му је одговорио да он неће да удара девојке – каже за „Дневник” један житељ тог дела града.

Наиме, како каже извор „Дневника”, девојке су виђене да се сукобљавају у неколико наврата.

– Оне су се сукобиле у Улици Јована Суботића код броја 11, Кисачкој прекопута продавнице „Идеа” и у Улици Вука Караyића, где је у једном тренутку једна од девојака, којој је мајица била крвава, седела испред улаза у зграду број 29. Ту су биле и остале девојке, младић који је тражио да се позове полиција и један истетовирани крупнији мушкарац – наводи извор „Дневника”.

Бројни грађани који су се затекли на лицу места кажу да је полиција брзо дошла и интервенисала, а детаљи ће се знати након истраге.

        Д. Николић

Фото: Дневник

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести