Двојица изнела одбрану, трећи ћутао пред судијом

Након саслушања које је завршено јуче по подне, тројици осумњичених за убиство Горана Грегурића (44), које се догодило у ноћи између суботе и недеље у Петроварадину, одређен је притвор до 30 дана.

По захтеву Тужилаштва, притворени су Стефан Р. (21), Зоран И. (21) и Душан П. (21), сва тројица из Буковца.

Двојица осумњичених су изнели своју одбрану током саслушања у полицији и остали при својим исказима и пред тужиоцем, али нису желели да одговарају на тужиочева питања, док се један осумњичени све време бранио ћутањем. Они су негирали кривицу за дело које им се ставља на терет, рекавши да нису имали намеру никога да убију, као и то да су покојног Горана након сукоба одвезли до куће и помогли му да уђе и да су том приликом били присутни и Горанови родитељи.

Осим тога, они су у полицији испричали да је до свађе дошло након инцидента у саобраћају. 

По речима адвоката Горана Карадаревића, који заступа осумњиченог Душана П., по ономе што се за сада зна у том случају, Тужилаштво је престрого квалификовало дело које им се ставља на терет.

– Мислим да нема довољно елемената за оптужницу за убиство и очекујем да ћемо даље у поступку то и доказати– рекао је Карадаревић. – За сада не могу да говорим о детаљима, али многе ствари указују на то да се не може говорити о тако тешкој квалификацији у овом случају.

Служба хитне помоћи у Новом Саду је саопштила поводом интервенције у Петроварадину и смрти Горана Грегурића, који је преминуо услед повреда задобијених у тучи, да је тачно да је мајка покојног два пута позвала Службу, али да је, по снимцима, размак између два позива био 14 минута и да у првом разговору она није дала неке битне информације да би Хитна помоћ одмах изашла, нити је инсистирала да екипа дође.

Након 14 минута уследио је други позив, у којем је она детаљније  описала ситуацију и екипа је врло брзо изашла, али је лекар могао само да констатује смрт. Снимци разговора су сачувани и биће предате Тужилаштву, речено је у Служби хитне помоћи. 

По речима Душана Р., оца осумњиченог Стефана Р., он и супруга и даље нису сигурни у то како је тачно дошло до трагичног сукоба, али каже да сигурно ништа не може бити вредно као живот који је изгубљен.

– Жао ми је тог човека, заиста не знам шта бих рекао на то што се десило – рекао је Душан, и додао да Стефан никада није правио проблеме нити је имао посла с полицијом. – Ми смо у шоку и ни сами још увек не знамо шта нас је снашло. Знамо да је тај покојни момак ударио аутомобил нашег Стефана на паркингу испред неког локала или бурегyинице. Шта је било после тога, нисмо сигурни и сад чекамо да нам се то разјасни. Међутим, без обзира на све, то што се десило није смело да се деси, морали су сви другачије да реагују јер нико не заслужује да изгуби живот због такве баналне ситуације, али на жалост сада је прекасно за било шта.

По свему судећи, до сукоба је дошло испред продавнице пића „Шприцер” коју је Горан држао недалеко од своје куће, у Улици Рачког у Петроварадину јер је полиција детаљно претражила локал. По незваничним информацијама, сукобу је претходио ранији мањи инцидент у саобраћају који је Горан имао с неким од осумњичених. Наводно је по договору Горан требало да исплати штету од неколико хиљада динара и да су у суботу увече осумњичени дошли код њега по новац. Претпоставља се да је том приликом дошло до свађе, а затим и до туче, у којој је Горан задобио повреде од којих је касније преминуо.

Горан Грегурић је сахрањен јуче после подне на Новомајурском гробљу у Петроварадину.

Н. Перковић

 

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести