Двојица Сомбораца осуђена у Новом Саду

Милован Јованић (21) и Борис Киш (23) из Сомбора, окривљени да су на улици опљачкали једног Новосађанина и потом напали полицајца који је покушао да из ухапси, осуђени су јуче неправоснажном обједињеном пресудом на укупно осам година и девет месеци затвора.
sud ns
Фото: Dnevnik.rs

Обојица оптужених су ослобођени кривице одлуком великог већа којим преседава судија Срђан Савић за разбојништаво у саизвршалаштву, којим су се теретили измењеном оптужницом, јер по оцени суда оно није  доказано, али обојица су осуђена за кривично дело прикривања и саизвршилаштва. 

Јованић је осуђен и за покушај тешког убиства на седам година и два месеца затвора и продужен му је притвор, док је Киш је осуђен на 19 месеци затвора, за напад на службено лице и прикривање и пуштен је на слободу. Они се налазе у притворској јединици, од краја децембра претпрошле године, односно након догађаја због којег су се нашли на оптуженичкој клупи, саопштила је јуче за “Дневник” портпарол Вишег суда Јелена Остојин.    

Окривљеној двојици се стављало првобитном оптужницом на терет да су 19. децембра 2018. око три сата после поноћи, на улици у центру Новог Сада физички напала двадесеттрогодишњег Новосађанина, лакше га повредили и одузели му јакну с новчаником  и документима а потом се удаљили таксијем.

Накнадно је наводно један окривљени телефоном тражио од оштећеног 200 евра, како би му вратио новчаник, а приликом примопредаје  други је ножем кренуо на младића, а потом и инспектора криминалистичке полиције.

Бранилац окривљеног Киша, адвокат Милан Алановић јуче је у завршној речи казао да сматра да дела из оптужног акта нису доказана и да их евентуално треба ублажити, те предложио укидање притвора за његовог брањеника.

Бранилац оптуженог, млађег пунолетника, Јованића, Жељко Гвојић из Сомбора, изнео је у завршној речи став да у поступку није доказано да је његов брањеник имао умишљај за тешко убиство у покушају, те да има произвољности у оптужаници која је по његовом мишљењу заснована  на исказу шест полицајаца, који су давали давали исказе у три наврата такве да би се могли посматрати као контардикторни, макар према “прецизном” налазу вештака за судску медицину.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести