(ФОТО) ГАРДЕРОБА ВРЕДНА ПРЕКО 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗАПЛЕЊЕНА Цариници спречили шверц јакни, џемпера, прслука, дуксева, патика...

Царински службеници су 16. фебруара 2024. године на граничним прелазима Батровци и Хоргош, у сарадњи са полицијом, спречили два покушаја кријумчарења гардеробе, чија је укупна вредност процењена на више од милион и по динара.
2
Фото: Управа царина

Први случај је откривен на граничном прелазу Батровци, када је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен камион, који је из Турске ка Немачкој превозио пластичне палете.

Мада је возач тврдио да сем робе коју превози нема ништа друго да пријави, цариници су у товарном делу, међу пластичним палетама, пронашли више вакум кеса пуних различите гардеробе.

Утврђено је да се ради о 113 мушких и дечјих јакни, прслука и дуксерица, чија је вредност процењена на износ од преко 1.200.000 динара.

Фото: Управа царина

У другом случају, забележеном истог дана на улазној страни граничног прелаза Хоргош, заплењена је фирмирана одећа и обућа, откривена приликом детаљне контроле аутобуса који је превозио путнике из Немачке ка Албaнији.

Кесе са мушким јакнама, џемперима и патикама, са обележјима робних марки ''Boss'', ''Hermes'' и ''Karl Lagerfeld'', биле су сакривене испод задњег реда седишта у аутобусу.

Цене на етикетама сваког појединачног артикла, указују на аутентичност поменутих робних марки, па је на основу њих вредност робе процењена на око 350.000 динара. 

Р. Д.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести