Горану Папићу продужен притвор за још 30 дана

БЕОГРАД: Виши суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор бившем заменику начелника СБПОК-а Горану Папићу, који је под истрагом због сумње да је ургирао да полиција одмах врати привремено заплењени блиндирани аутомобил од, сада осумњиченог вође крииминалне групе, Марка Миљковића.
visi sud u beogradu, tanjug
Фото: Tanjug/Video

Притвор му је продужио судија за претходни поступак, на предлог тужилаштва, а на ову одлуку Папићева одбрана има право да уложи жалбу кривичном ванпоретресном већу суда у року од три дана, прецизирала је Танјуг портпаролка суда Татјана Тешић.

Тужилаштво спроводи доказне радње у скраћеном поступку који се води против Папића за кривицно дело трговина утицајем.

Притвор је тражило ради прикупљања доказа који из оправданих разлога још нису прикупљени.

Папић је након хапшења, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао да је својим утицајем у МУП-у ургирао да се истог дана Миљковићу, који је сада у притвору, врати претходно привремено заплењени блиндирани аутомобил.

За кривично дело трговина утицајем за које се терети, запрећена је казна од једне до осам година затвора.

МУП је раније саопштио да се Папић сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето. Истог дана возило је враћено Миљковићу.

Миљковић је заједно са Вељком Беливуком под истрагом да је организатор криминалне групе која се сумничи за убиства, препродају дроге, држање оружја...

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести