Хркаловић: Полиција ефикасна, Нова странка обмањује јавност

БЕОГРАД: Државни секретар Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић саопштила је вечерас да Нова странка наставља да обмањује јавност новим неистинама, упркос пожртвованом и ефикасном раду полиције која је ухапсила осумњиченог који је ушао у кућу њихове председнице одбора у Пећинцима и покушао да је покраде. 
Dijana Hrkalović Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Апсолутно је нетачно да њен супруг није идентификовао осумњиченог, јер је у присуству заменика тужиоца изјавио да може да препозна лице са прилично сигурним степеном вероватноће, показавши том приликом на слику на којој се налазио управо Н. А. кога је полиција данас ухапсила", истакла је Хркаловић, саопштио је МУП.

Она је навела и да су такође против осимњиченог прикупљени и други неопходни докази и да се полиција није руководила само овим препознавањем. 

"Више је него јасно да не постоји било каква политичка конотација иза овог покушаја крађе и провале у кућу председнице Општинског одбора Нове Странке, али очигледно да они не желе да прихвате истину и признају да су погрешили у неоснованим оптужбама. Или је ово можда само притисак на друге државне органе, пре свега тужилаштво и суд, који требају даље да процесуирају овај случај“, навела је Хркаловић одговарајући на саопштење Нове странке.

Нова странка претходно је изнела тврдњу да Дејан Ристић, супруг председнице ОО НС из Пећинаца, Јелене Грујић Ристић, није идентификовао ниједног од силеџија који су им наоружани упали у кућу.

Та странка је у саопштењу навела да је Ристић у полицијској станици рекао да један од мушкараца донекле личи на једног од разбојника, али да не може да тврди да он то и јесте, па оцењује да наводи министра полиције не одговарају истини.

МУП је раније данас саопштио да је полиција ухапсила Н. А. (1992) из околине Шапца, који је "ушао" у кућу председнице Општинског одбора Нове странке у Пећинцима у покушају да изврши крађу.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести