Хрватска полиција ухапсила вишеструког преступника из Србије

Четрдесетогодишњег Слободана Хрњеза из Србије хрватска полиција сместила је у Реметинац због пријаве да је девојци претио убиством, а када су га проверили код Интерпола

испоставило се да је реч о вишеструком преступнику, кога потражује и Интерпол у Стокхолму.

За Хрњезом је, пише Јутарњи лист, прошле године расписан и Европски налог за хапшење због сумњи да је био део групе која се бавила кријумчарењем великих количина кокаина и амфетамина.

У бази података Интерпола такође је, како се наводи, забележено да  се Хрњез у Београду доводи у везу с једном оружаном пљачком.

Интерпол је упозорио и да је реч о особи која користи неколико идентитета, односно путује под разним именима, како онима с подручја бивше Југославије, тако и земаља западне Европе.

Забележено је и да је до сада користио имена Бојан Иванишевић,  Бобан Петровић, али и Андреас Риедел.

Шта ће се даље догађати у овом поприличном бизарном случају остаје да се види, с обзиром на то да је могуће да га хрватско тужилаштво сада осумњичи и за фалсификовање исправа, а врло је изгледно да буде изручен Шведској на основу њиховог налога за хапшење.

А све је почело, подсећа лист, када је Хрњеза пријавила његова девојка пре 12 дана због тога што јој је претио убиством.

За њу он је био Рус са немачком личном картом на име Kay Atamdshanow.

Касније се, међутим, испоставило да он уопште не говори руски језик, већ је приликом хапшења са полицијом разговарао на чистом српском језику за који је тврдио да га је научио боравећи код родбине која живи у Србији.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести