И БИА и Гашић лично поднели пријаве против Думановића

БЕОГРАД: Безбедносно-информативна агенција (БИА) поднела је данас тужилаштву кривичну пријаву против бившег припадника МУП-а Милана Думановића, којом га терети за кривично дело изазивање панике и нереда због његових навода изнетих у емисији "Утисак недеље" 18. априла.
s
Фото: Youtube Printscreen

Пријава је поднета Трећем основном јавном тужилаштву у Београду, јер је у току емисије Думановић у више наврата износио тврдње које се односе на БИА, понављајући више пута реченицу "новац од дроге деле СНС и БИА", саопштено је из БИА.

"Наводи Думановића представљају покушај ширења панике код грађана, пласирањем дезинформација, а у циљу слабљења интегритета и ауторитета националне службе безбедности", наводи се у саопштењу.

Такође, БИА сматра да је Думановић на овај начин значајно омео спровођење мера БИА на заштити безбедности Републике Србије од тренутно изражених претњи, посебно организованог криминала, стварањем незадовољства, револта и неодобравања према БИА, чиме се уједно слаби поверење и подршка грађана тим мерама.

Упоредо са овом кривичном пријавом БИА и директор БИА Братислав Гашић поднео је лично кривичну пријаву против Думановића, а због увреда изречених на његов рачун.

Против Думнановића, као и Младена Трбовића се води судски поступак због одавања службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима, у јулу 2015. године када је био нападнут, поново је данас, трећи пут за редом, одложена у Вишем суду у Београду.

Детаљи оптужнице нису јавно саопштени, јер је суђење затворено за јавност.

Према писању неких медија, сумња се да су Трбовић и Думановић у изјавама за Ал Џазиру Балканс 11. октобра навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старешина, без легитимација и наоружања, послати на тајни задатак у Поточаре, 11. јула 2015. године када се догодио напад на тадашњег српског премијера.

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести