Инструктор јахања оптужен за силовање и полно узнемиравање полазница школе

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против инструктора јахања Милоша Ђ. (68), због оправдане сумње да је извршио кривична дела - силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и пет кривичних дела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања у Барајеву, од којих је пет било малолетно у време извршења кривичног дела.
Više javno tužilaštvo foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, сазнаје Тан‌југ.

Тужилаштво је предложило суду да продужи притвор Милошу Ђ. да не би поновио кривична дела у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности које може угрозити ток кривичног поступка.

Окривљени је, како се сумња, сва поменута кривична дела извршио у просторијама коњичког клуба у периоду од 2010. до 2021. године док су девојке боравиле у клубу ради стицања вештина јахања. 

    Сумња се да је Милош Ђ. у децембру 2010. године, силовао малолетну девојку, која је у то време имала 17 година.

Над девојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дело недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом девојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дело недозвољене полне радње, као и над још две пунолетне девојке у истом временском периоду.  

 Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дела недозвољене полне радње над две девојчице од 13 и 11 година.

Оптужени се налази у притвору од хапшења односно 13.септембра прошле године.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести