Иза решетака због напада на оца у Црквеној општини у Суботици

М. К. (42) из Суботице, који је у понедељак у преподневним сатима, у току радног времена, у просторијама Црквене општине суботичке напао службеника Црквене општине П. К. (74), одређен је притвор до 30 дана.
zatvor, MUP, ilustracija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Притвор му је одређен, како незванично сазнајемо, због опасности од понављања кривичног дела, утицаја на сведоке и узнемирења јавности.

Након што је спречена трагедија, канцеларија Црквене општине суботичке је саопштила да је М. К. ножем задао више убода оцу П. К. у пределу грудног коша, лица и врата. Брзом реакцијом запослених и свештених лица, спречена је већа трагедија.

У канцеларији Црквене општине суботичке наводе да је М. К. дугогодишњи лечени душевни болесник, који је и раније, у кругу породице, чинио таква и слична недела.

Именованог је врло брзо ухапсила суботичка полиција, а истрага је у току. Брзом реакцијом полиције и Хитне помоћи, повређени П. К. је одвезен у суботичку болницу, где му је указана помоћ и није у животној опасности, саопштили су из канцеларији Црквене општине.

По речима очевидаца, П. К. је сасвим мирно ушао у канцеларију и, оштрим предметима за које се по првим информацијама сумња да су ножеви, напао запосленог у Црквеној општини.

Д. Н.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести