Изгорела најстарија и највећа качара у таковском крају

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Јуче у вечерњим сатима у селу Дружетићи на обронцима Маљена изогорела је једна од најстаријих и највећих качара на подручју горњомилановачке општине стара век и по. 
gornji milanovac, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Претпоставља се да су неистправе електричне инсталације узрок пожара који се касније проширио великом брзином на цео објекат, у којем је било смештено жито и две тоне ракије у четири огромна бурета, која су том приликом експлодирала разневши део зграде. 

"Комплетна летина била ми је смештена у тој згради која је величине 9 пута 12 метара и од храстове је грађе. Покушао сам да зауставим пожар, међутим нисам успео јер се ширио муњевитом брзином. Бурад су почела да пуцају па сам се спасао искочивши кроз прозор", каже у изјави за Глас западне Србије Драшко Марић, глава породице који је синоћ задобио и лакше опекотине на рукама и лицу. 

Додаје да је шстета тотална, а да је осим жита и ракије остао и без алата и помоћних машина које су се ту налазиле.

Први комшија Ненад Марић каже да је призор био ужасан, и да су из магазе ођекивале детонације, али да је било немогуће спречити пожар који је прогутао качару.

Иначе, тај објекта због величине и старости имао је посебну вредност и само он, према њиховим речима, вредео је око 40 хиљада евра без садржаја који је изгорео у њему. 

У Ватрогасној служби кажу да су успели да спрече ширење пожара на остале објекте који су се налазили у непосредној близини, а да су на лице места због удаљености стигли за око 45 минута. 

EUR/RSD 117.5291
Најновије вести