Јелена пред судијом признала убиство супруга

НОВИ САД: Јелени И. из Госпођинаца (38), окривљеној за тешко убиства свог, десет година старијег, невенчаног супруга Бранислава Ђорђевића у ноћи између недеље и понедељка у том селу код Жабља, јуче је судија Вишег суда у Новом Саду за претходни поступак одредио притвор до месец дан.
gospodjinci ubistvo
Фото: Dnevnik.rs

Она се терети да је у ноћи пред 15. октобар, у породичној кући у Светојованској улици 6б, ножем убола у груди невенчаног супруга, који је преминуо од последица рањавања. Њој је првобитно одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Како „Дневник” незванично сазнаје, окривљена је изнела одбрану и пред судијом признала кривично дело које јој се ставља на терет.

По незваничној верзији, злочину је претходила свађа ванбрачних супружника.

За трагичну расправу у Светојованској 6б сазнало се тек у понедељак ујутро око шест сати, када је Јелена позвала полицију у оближњем Жабљу и рекла да је њен муж умро у сну. Она је прво навела да се Бранислав сам убо ножем у грудни кош, после чега је, наводно, легао да спава. Испричала је да су се те вечери свађали и да је у једном тренутку, док је трајала препирка, дограбио нож и сам себе убо.

Наводно, тврдила је да је после тога легао да спава, а када се ујутро пробудила, спазила је да Бранислав не дише и не показује знаке живота па је позвала полицију. Међутим, сумња се да човек није сам себе повредио и да је скончао услед унутрашњег крварења.

Окривљена је, по речима појединих мештана Госпођинаца, и раније долазила у сукоб са законом.

„Тог дана када је ухапшена, дошао је један мушкарац, рекао је да је представник закона, те да је тражи наводно због неке крађе“м испричао је један мештанин.

За трагични догађај у кући у којој су живели Јелена и Бранислав комшије су сазнале тек када су виделе полицију, која је после увиђаја одвела жену. Она је, како незванично сазнајемо, у полицији у почетку остала при својим тврдњама, упорно говорећи да је Бранислав сам себе повредио. Потом је подвргнута и полиграфском испитивању, које, како сазнајемо, није прошла.

„У недељу у поподневним сатима сам их видела на улици, шетали су пса, и свађали су се, а због чега, не знам. Обоје су били без посла, а она је повремено ишла и радила сезонске послове на њивама“, казала је једна комшиница.

Поједини мештани рекли су да су ванбрачни супружници, осим по честим свађама, били познати и по томе што су волели често да „пијуцкају” па стога не искључују да су и кобне вечери пили ал­кохол.

Такође, људи из комшилука кажу да је Бранислав био болестан, наводно је имао епилепсију, и због тога је пио лекове, али, како су рекли, вероватно уз коришћење алкохола.

М. Вујачић

 

Осумњичена је подвргнута и полиграфском испитивању, које, како сазнајемо, није прошла

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести