Јелени Ивановић девет година за убиство партнера на спавању

На девет година затвора јуче је у новосадском Вишем суду осуђена Јелена Ивановић (38), окривљена да је ножем убила Бранислава Ђорђевића, с којим је становала у истој кући у Госпођинцима.
1
Фото: Кућа у којој се догодио злочин

Њој се оптужницом ставља на терет да је 15. октобра прошле године, два и по сата после поноћи, у соби, после свађе, нанела фаталан убод ножем у груди човеку с којим је боравила на истој адреси, у Светосавској улици.

Оптужена за тешко убиство, и Ђорђевић, за кога је суд на крају био становишта да јој није био ванбрачни супруг, били су пијани кад се догађај десио, па су вештаци поценили да је с 2,47 промила алкохола у организму том приликом, била смањено урачунљива.

Суђење пред већем којем је председавала судија Слободанка Гутовић јуче је започето доказним поступком, саслушани су сведоци, судски вештаци, изнете су завршне речи, а истог дана објављена је и пресуда. 

– Мора да сам била у афекту – казала је јуче окривљена. – Тог дана је била стална свађа. Он је прво вређао мене и моју мајку, насрнуо, ударио ме у нос и нанео ми озледу при томе. Дограбила сам нож који је био у његовој руци, тако сада претпостављам, јер се не сећам како се све то одиграло. Иначе, попила сам много више него што сам раније, одмах после догађаја, рекла пред полицијим и тужиоцем. Пили смо црно вино и ракију, али лозоваче сам попила више него што сам првобитна изјавила.

Казала је затим да је Бранислава у једном тренутку убола ножем, али да је он после тога запалио цигарету, а потом и легао потрбушке да спава.

По оптужници, коју заступа заменица вишег јавног тужиоца Јелена Стојаковић Мустакас, нож је завршио у зиду срчане коморе док је настрадали лежао на леђима, у сну.

По речима окривљене, она је, кад се пробудила, мислила да Бранислав спава, а кад је схватила да није жив, јако се уплашила и покушавала да пружи помоћ вештачким дисањем и напокон звала Хитну помоћ.

– Била сам у шоку, нисам никад видела мртвог човека – рекла је она.

Оптужена, која је и раније имала сукоба са законом, испричала је да је живела у, како је казала, интересној заједици с Браниславом, јер је морала да има пријављену адресу на којој станује да би одслужила годину изречене казне под електронским надзором, док је због болести, било потребно да неко брине о њему.

Како је рекла, њу је Браниславова молила мајка да се досели код њега. Наводно њих двоје су били у емотовној вези неколико месеци, пре седам година. Накнадно, док су живели заједно у Госпођинцима, предлагао јој је да уђу у брак, али она није пристала на то. По њеним речима, он је знао за њену емотивну везу с другим мушкарцем у то време, иако је био љубоморан према више особа.

– Жао ми је што се то догодило и искрено се кајем. Никад нисам никога убила. Било је у афекту – рекла је јуче окривљена у завршној речи.

М. Вујачић

Фото: М. Рашић

Mimi
21.06.2019 • 12:10
kako neko služi kaznu pod elektronskim nadzorom , a i tog dana su vidjeni da šetaju psa ulicama sela
EUR/RSD 117.2962
Најновије вести