Јелени Ивановић осам година за убиство мушкарца у Госпођинцима

НОВИ САД: На осам година затвора осуђена је у новосадском Вишем суду у поновљеном поступку Јелена Ивановић (39) окривљена да је убила  ножем Бранислава Ђорђевића, с којим је становала у истој кући у Госпођинцима.
 Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo Foto: dnevnik.rs
Фото: Кућа у којој се догодило убиство Фото: дневник.рс 

Њој се оптужницом ставља на терет да је, два и по сата после поноћи, 15. октобра 2018. године, у соби, после свађе ножем у груди нанела фаталан убод ножем човеку с којим је боравила на истој адреси, у Светосавској улици.

Оптужена  за тешко убиство и Ђорђевић,  за којег је суд, на крају био становишта  да  јој није био ванбрачни супруг, били пијани кад се догађај десио, па су вештаци поценили да је с 2, 47 промила алкохола у организму том приликом, била смањено урачунљива.

Суђење великим пред већем којим је председавала судија Слободанка Гутовић започето је доказним поступком судског вештака за неуропсихијатрију,  изнете су завршне речи, а потом је објављена нова пресуда. Окривљена је у јуну прошле године у првостепеном поступку пред истим председавајућим судског већа осуђена на девет година затвора.

Оптужена је у завршним речима изјавила јој је јако жао што се десио догађај због којег је је села на оптуженичку клупу и да се каје.  - Још сам у стању шока , сви који ме познају знају да сам питомо биће. Дуже време је било аларманто стање, боље би било да смо се разишли. Радије бих ја била мртва. Кад сам видела да не даје знакове живота и поред великог шока, давала сам му прву помоћ уста на уста, а потом и позвала полицију. Волела бих да је то снимила нека камера, кад већ нема сведока - казала је Јелена Ивановић. Њен бранилац по службеној дужности Александар Ђукић нагласио је  да сматра да је окривљена дуже време трпела вређања оштећеног, а у кобним моментима он јој је нанео тешке увреде и повредио јој нос, чиме је довео у стање раздражености. 

М. Вујачић

Ускоро опширније

 

 

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести