Јевтић саслушан, следи саслушање осталих

БЕОГРАД: У Тужилаштву за организовани криминал саслушан је директор ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић, а очекују се саслушања осталих осумњичених за примање мита у вези са експропријацијом земљишта, сазнаје Танјуг.
Uhapšen direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije"  Foto. MUP/video
Фото: МУП Србије

Јевтић је према Танјуговом извору, у формалном и неформалном делу разговора говорио потпуно контрадикторне ствари.Поред Јевтића, јуче су у овом случају ухапшени Драгослав Бурзановић, члан Надзорног одбора Привредног друштва „Ратко Митровић" из Новог Сада, и двојица адвоката из тог града - Зоран Стојановић и Владислав Костић.

Они су јуче ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је Јевтић примио мито од 10.000 евра преко посредника Бурзановића у службеним просторијама.

Тужилаштво је јуче саопштило да су адвокати од стране Јевтића неосновано и непотребно ангажовани на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП „Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Поједини беобрадски листови у међувремену су објавили , позивајући се на незваничне изворе, да су осумњичени спремни на нагодбу уз признање кривице, а према другим изворима могуће је да ће се бранити негирањем.

Након саслушања тужилаштво ће одлучити о даљим корацима у овој истрази и да ли ће тражити да се осумњиченима одреди притвор.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести