Још шест особа ухапшено у наставку акције Армагедон

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала у наставку акције "Армагедон" ухапсили су шест особа, док ће против још једне бити поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Акција је изведена у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду и полицијским управама у Београду, Крагујевцу, Сремској Митровици, Зајечару, Бору, Ваљеву и Врању, а ухапшени су С. П. (1994) из Аранђеловца, В. Ђ. (1984) из Инђије, Д. С. (1965) из Зајечара, А. П. (1966) из Ваљева, Е. Ш. (1993) из Бујановца и Б. Н. (1952) из Београда.

Кривична пријава биће поднета и против двадесетдвогодишњег Београђанина.

Сумња се да су они у дужем временском периоду путем интернета преузимали, чували на хард дисковима рачунара и делили садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе.

Терете се и да су путем друштвених мрежа са својих налога ступали у комуникацију са малолетним лицима, слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине, као и да су прибављали садржаје настале експлоатацијом малолетника.

Приликом претреса станова осумњичених у њиховим рачунарима пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малолетника у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације деце од седам до 14 година, као и поруке сексуалне садржине којима су осумњичени полно узнемиравали децу и малолетна лица.

У оквиру исте акције, претресом станова тридесетдеветогодишњака из Инђије и четрдесетшестогодишњака из Београда пронађени су ватрено оружје и муниција, па ће против њих бити поднете кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Шесторици ухапшених одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести