КАМЕЊЕМ НАПАЛИ раднике "Градске чистоће"  јер су прскали комараце у њиховом крају

БЕОГРАД: Приликом спровођења акције сузбијања одраслих форми комараца методом хладног замагљивања, јуче су у насељу Алтина код Земуна нападнута два радника "Градске чистоће", саопштено је из тог јавно комуналног предузећа.
policija
Фото: pixabay.com

Инцидент се догодио око 21 сат, када су два нападача изразила негодовање због тога што се на том месту спроводи акција сузбијања комараца, те су каменицама напали екипу ЈКП "Градска чистоћа", након чега су побегли.

Приликом напада није било повређених, док је на службеном возилу, које екипе Сектора за екологију и унапређење животне средине користе за третман сузбијања комараца, начињена велика материјална штета, а припадници МУП-а Србије су у брзом року изашли на лице места и извршили увиђај.

Како је наведено, ЈКП "Градска чистоћа" оштро осуђује све учесталије нападе на своје запослене који часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана, и напомињу да ће бити предузете све неопходне законске мере, јер је предузеће у обавези да заштити све своје запослене и неће се толерисати нити један вид насиља.

Препарати које екипе "Градске чистоће" користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх, нити за овакву врсту неприхватљивог  понашања.

ЈКП "Градска чистоћа" апелује на грађане да имају у виду труд и посвећеност запослених, као и значај посла који они обављају за све грађане, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести