Карловчанину осамнаест година за убиство родитеља

НОВИ САД: Зоран Каматовић (49) из Сремских Карловаца, оптужен за убиство родитеља, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду.
sudnica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На основу тог споразума који је, како „Дневник“ сазнаје прихваћен, он је за тешко убиство правоснажно осуђен на 18 година затвора.

Подсетимо, злочин се догодио у породичној викендици у сремскокарловачком насељу Дока, крајем маја 2019. године, у којој су живели Каматовићеви родитељи, мајка Гордана (66) и отац Љубодраг (77). Крвавом пиру је, како се сумња, претходила свађа између оца и сина. Како се причало после трагедије, Зоран, који је лекар, дуго је био незадовољан својим животом, а годину дана пре тога је по истеку уговора, остао без посла у Дому здравља.

Наводно је, од родитеља тражио да продају викендицу, у којој су живели, након што су му уступили стан у насељу Браће Дејановић у Сремским Карловцима, медјутим, Љубодраг се томе противио.


Признао да је прво пуцао у оца, па у мајку

Зоран Каматовић је приликом хапшења полицајцима признао шта је урадио, а наводно је имао намеру да се сам преда и исприча шта се десило. На саслушању у тужилаштву рекао је да је пуцао у родитеље, прво у оца, а затим и у мајку и да је намеравао да и себи одузме живот. Испричао је да је био код родитеља у викендици и да је конзумирао алкохол.


Кобног дана, Зоран је дошло је до сукоба због продаје викендице, да би, у једном тренутку, Зоран је дограбио ловачку пушку и пуцао у оца. Када се мајка Гордана умешала, и у њу је испалио хитац, после чега је одатле отишао у стан код железничке станице.

Стравичан злочин који је потресао житеље Сремских Карловаца, открио је један познаник који је из воћњака, пролазећи поред викендице Каматовића, угледао отворена врата. Ушао је унутра и затекао на поду, у локви крви беживотно тело Гордане, док Лјубодрага није видео. Одмах је позвао Љубодраговог брата, који је алармирао полицију.

Тек када је полиција стигла пронашли су Љубодрагово тело у дворишту, недалеко од куће. У први мах се мислило да је реч о убиству и самоубиству, али се убрзо испоставило да их је убила нека трећа особа, њихов син.

Д. Николић

 

 

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести