Кавчани претили да ће запалити затвор у Спужу

ПОДГОРИЦА: Две екипе за спровођење, дупла смена затворске страже, медицинска екипа и ватрогасци јуче су чували мир у Истражном затвору у Спужу, због оперативне информације да ће група притвореника блиска кавачком криминалном клану покушати да запали просторије те установе, пишу Вијести.
zatvor, MUP, ilustracija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Наводно, то су планирали да учине због инсталираних ометача за сигнал мобилних телефона, чије коришћење им је и иначе забрањено.

Из Управе за извршење кривичних санкција (УИКС), званично су “Вијестима” одговорили да су на основу оперативних података били спремни за реаговање на непредвиђене безбедносне ризике.

“Надлежни у УИКС-у су сходно подацима добијеним на основу оперативног рада, током дана имали појачане безбедносне активности, којим су биле обухваћене припреме надлежних у случају потребе за реакцијом у односу на непредвиђене безбедносне ризике, који би били усмерени у правцу нарушавања стања безбедности у организационој јединици УИКС-а - Истражни затвор Подогрица", наведено је у одговору. Напомиње се да је реч о активностима које се реализују у односу на безбедносну процјену, а све у циљу одржавања стања безбедности стабилним.

“Вијести” наводе да је синоћ око 20 сати испред Истражног затвора било возило Службе заштите и спасавања, а на улазу у ту зграду био је појачан број службеника.

Саговорник из УИКС-а тада је рекао да је стање мирно и да се у Истражном затвору није догодио ниједан инцидент.

Није прецизирао ко је меду “побуњеницима”, тврдећи да Управа није добила никакве захтеве од притворених лица и констатовао је да с њима свакако не би преговарали.

Други извор рекао је да су неки од вођа кавачког клана претили побуном.

Према последњим, незваничним информацијама, ватрогасци су око 20.30 сати ушли у зграду Истражног затвора, до ћелија у којима су притвореници, наводе Вијести.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести