Конкурс за начелника новосадске полиције

Полицијска управа Нови Сад ускоро би требало да добије начелника јер је 21. јула расписан интерни конкурс за начелника ПУ Нови Сад, потврђено је за наш лист у полицији.
puns
Фото: Dnevnik.rs

Интерни конкурс, који је отворен десет дана, постављен је на огласној табли у згради полиције, а кандидати морају да испуне све услове у погледу компетенције за рад у полицији и неопходног искуства, као и да су држављани Србије.

Актуелни в. д. начелника Полицијске управе Нови Сад је Милорад Шушњић, који је с места начелника суботичке полиције пребачен у Нови Сад у јануару уместо дотадашњег начелника Синише Радаковића. Шушњић је пре одласка у Суботицу у новосадској полицији био в. д. руководиоца Групе за разбојништва, изнуде и отмице.

Синиша Радаковић је на функцију начелника Полицијске управе Нови Сад дошао из Београда, с места командира полицијске станице на Врачару почетком септембра 2014. године, а како је тада речено, његов задатак био је да смањи стопу криминала у Новом Саду.

Сумирајући резултате на крају прошле године, Радаковић је рекао да је број кривичних дела у односу на 2015. годину лане смањен 10,5 одсто и да је задовољан резултатима. Највеће смањење бележе имовинска кривична дела, која највише оптерећују грађане: број разбојништва смањен је чак 30 одсто, крађа 14 процената, а тешких крађа више од 11 одсто.

Полицијска управа у Новом Саду је прошле године открила и више кривичних дела из области наркоманије и око 20 процената повећала заплену дроге.

У међувремену, Полицијска управа у Суботици је добила сталног начелника. Решењем министра унутрашњих послова, прошле недеље је вршилац дужности начелника Полицијске управе у Суботици главни полицијски саветник Ненад Секулић распоређен на радно место начелника Полицијске управе у Суботици.

Секулић је пре преузимања функције вршиоца дужности начелника Полицијске управе Суботица био заменик начелника Регионалног центра Граничне полиције. Именован је за вршиоца дужности начелника 16. јануара 2017. године, а од прошле недеље му тече четворогодишњи мандат.  

Д. Н.

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести