Лалић: Ником од припадника групе није позлило током убијања и уклањања тела

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду испитивањем окривљеног-сарадника Срђана Лалића настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђенм оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмицу и силовање.
specijalni sud
Фото: Tanjug (video)

Одговарајући на питања судије, Лалић је рекао да он никад није видео да је неком позлило током убијања и уклањања тела, додајући да нико од припадника не би показао слабост.

Лалић је рекао да је оптужени Владе Драганић био задужен за индустријску машину за млевење меса, прво је укључивао и искључивао у процесу млевења, а касније чистио и расклапао.

Машина је како је казао Лалић могла и кости да меље, а након тог процеса машина је прво чишћена водом, затим посипана соном киселином или варикином, као што је била процедура и за целу скривену просторију.

Судија је питала Лалића и за пребијање И.С, на шта је он рекао да га је ударио пар пута дрвеном дршком од лопате по цеваницама, наводећи да оштећеном "није пукла ни кожа".

Такође, Лалић је рекао да су га вође групе након убиства Милана Љепоје, питале да ли би се бунио да подели са Милошем Будимиром  кокаин који је послао Радоје Звицер као награду за ово убиство, јер Будимир није учествовао због короне, на шта је Лалић вођама рекао да није проблем.

Почела су питања пуномоћника оштећених, а прва Лалићу поставља питања адвокат Весна Голубовић, пуномоћница оштећене жене Горана Величковића.

Миљковић и Беливук су потпуно различити, Миљковић је много лукавији

Окривљени-сведок Срђан Лалић рекао је данас у Специјалном суду да није смео да се усуди да одбије неки задатак вођа групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Одговарајући на питања пуномоћника оштећених, окривљени-сарадник је испричао и да Беливук или Миљковић потпуно различити, те да Беливук има неку природну харизму, док је Миљковић много лукавији и повлачи више потеза, а на питање ко је имао већи ауторитет, Лалић није одговорио.

Навео је и да су ове ове групе охрабривале насиље, као и да он сматра да су Мирка Којића и Љубомира Лаиновића убили припадници зарад чисте финансијске користи.

Одговарајући на питања пуномоћника оштећене супруге Горана Величковића, Лалић је рекао да је Беливуку било криво због ситуације са Величковићем, као и да је хтео да ступи у контакт са њим након што Величковић изађе из затвора.

Лалић је открио да су припадници групе фотографије убијеног Милана Љепоје слали Радоју Звицеру, додајући да су углавном Миљковић и Беливук сликали тела.

Пуномоћник оштећене породице убијеног Лазара Вукићевића постављао је затим питања Лалићу, који је рекао да је Вукићевић убијен јер је активно планирао убиство Беливука и Миљковића, а претученог и касније убијеног Вукићевића је фотографисао Милош Будимир.

Будимир је касније слао те фотографије Беливуку и Миљковићу, који су се тада налазили у Црној Гори.

Лалић је затим одговарајући на питања пуномоћника мајке Горана Михајловића, рекао да је видео фотографије Михаљевићевог угљенисаног тела, као и фотографију на којој се види да му излази пена из уста.

Група је према Лалићевим речима имала два или три возила марке "смарт",  јер може да се направи добра скривена шупљина у поду.

Од Михајловића је група, како је казао Лалић, одузела оружје и машину за таблетирање коју је видео у кући у Ритопеку, док су од Мијаловићевог пријатеља узели пола килограма кокаина.

Група је према његовом сведоцењу, увек тражила начин да се уклони тело убијеног, јер је много мањи проблем када човек нестане него да буде изрешетан на улици, јер то привлачи пажњу полиције и јавности.

Открио је и да су вође током планирања убистава прво покушавали жртву да намаме или отму, а уколико то не успеју онда су убијали на улици, као што је случај био са Љубомиром Марковићем, који је, како тврди Лалић убијен од стране овог клана, на Лекином брду.

Одговарајући на питања Лалић је рекао да је он "бекаповао" фотографије са Миљковићевог телефона, те да је било око 3.500 фотографија различитог типа.

Михајловић је према речима Лалића, убијен јер су вође сматрале да је опасан и да је близак "шкаљарском клану".

Лалић је рекао да ова криминална група није имала подршку безбедносних служби, због чега су морали све пажљиво да раде и да уклањају доказе.

Окривљени-сарадник је открио да је током свог учесћа у овој групи добио укупно 15,000 евра и килограм кокаина од Звицера после убиства Љепоје, додајући "знам да вама то звучи невероватно али је тако".

Након паузе од 30 минута, Лалић ће наставити да одговара на питања.

EUR/RSD 117.2146
Најновије вести