Лалић: Звицер је "велики шеф"

БЕОГРАД: Окривљени-сарадник Срђан Лалић наставио је данас у Специјалном суду да одговара на питања оптуженог Марка Миљковића у вези наводног вође "кавачког клана" Радоја Звицера.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

Лалић је казао да је Звицер "велики шеф" и да није хтео да се петља са нижепозиционираним припадницима тог клана, када је заплењена дрога коју је Лалић узео од њега за једног члана кавачког клана "Перуновића".

Даље је причао о слици коју му је Звицер из болнице у Украјини послао са подигнутим прстом и цревом у устима, а споменуо је и да му је Звицер остао дужан 2.700 евра.

Миљковић је испитивао Лалића о исценираном убиству Милинка Брашњевића, па је Лалић рекао да су полили лажну крв по њему, везали га и слали фотографије "шкаљарском клану", те су за ту наводну ликвидацију добили 200.000 евра.

Лалић: Миљковић и Беливук наложили убиство Љепоје

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду окривљени-сарадник Срђан Лалић наставио је да одговара на питања о злочинима за које се потврђеном оптужницом терети група Вељка Беливука и Миљковића Миљковића.

Лалић је одговарајући на питања председнице судског већа испричао да су Беливук и Миљковић донели одлуку да Милан Љепоја буде убијен.

Додао је да је то била освета јер је Љепоја учествовао у покушају убиства Радоја Звицера у Украјини, а за то убиство је као награду неколико припадника овог клана од Звицера добило по килограм кокаина.

Блиндирано возило "ауди" које је Беливук користио, према Лалићевим речима добио је од "кавачког клана", а наследио од убијеног Александра Станковића.

Лалић је причао о томе ко се бавио продајом дроге, па је рекао да су Беливук и Миљковић били задужени за продају и набавку кокаина, а браћа Милош и Марко Будимир за набавку и продају марихуане. Након судије Лалићу поставља питања адвокат Гордана Божиловић Петровић.

Судија је на почетку саопштила да је веће одбило предлоге одбране да се из списа предмета издвоје сви записи о претресању куће у Ритопеку и неколико станова. Такође, судија је рекла да су из предмета издвојени записи и аудио снимци са саслушања Алексе Шејића и Владимира Димитријевића из МУП-а.

Беливук тражио од судије да обузда Лалића јер провоцира Миљковића

Вељко Беливук је после паузе на данашњем суђењу организованој криминалног групи коју је, према наводима из оптужнице, предводио заједно са Марком Миљковићем, рекао судији да упозори окривљеног-сарадника Срђана Лалића да не провоцира Миљковића.

Беливук је подсетио да је Лалић на претходним рочиштима Миљковића назвао “смећем”, уз речи  “жао ми је што те нисам пребио”, након чега је Беливук упитао судију “шта бисте ви мени рекли да сам ја рекао - ко год потпише споразум побићу му породицу”.

Након тога Миљковић је наставио да испитује Лалића, који је испричао да је од своје адвокатице сакрио да је склопио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал, како би њу заштитио од “кавачког клана”.

Навео је да кућу у Ритопеку није показао раније полицији јер се плашио кавачког клана, након чега је Миљковић почео да поставља питања о сефу Лалићеве мајке, али је судија одбила то питање.

Миљковић је Лалића питао чак о његовој полној  опредељености, поред осталог и да ли је био у љубавном односу са двојицокм мушкараца, наводећи њихова имена. 

Лалић је мало пре тог питања контатовао да је Миљковић имао односе са једном старлетом, након чега су почеле провокације од стране Миљковића.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести