Лажни полицајци  присвојили 14.000 евра?

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, у сарадњи са Сектором унутрашње контроле, ухапсили су Новосађане Д. И. (41) и А. И. (38), због постојања основа сумње да су учинили кривично дело превара, као и Л. Ј. (32) и полицијског службеника М. П. (27), осумњичене за помагање у извршењу овог кривичног дела.
Uhapšeni lažni policajci foto : MUP Srbije
Фото: МУП Србије

Сумња се да је М. П. који није био на дужности, у децембру прошле године своју службену легитимацију дао осумњиченим Д. И. и А. И. а потом зауставио возило у коме су била двојица држављана Босне и Херцеговине.

Затим су се Новосађани  Д. И. и А. И, којима је претходно Л. Ј. дојавио кретање возила и информацију о новцу, држављанима Босне и Херцеговине лажно представили као полицајци и, како се сумња, одузели им 14.000 евра, односно део укупне суме коју су носили, како их не би привели због наводног прекршаја.

Фото: Ухапшени лажни полицајци Фото: МУП Србије

Приликом хапшења, код Д. И. и А. И. је пронађена нелегална муниција, па се њих двојица терете и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.Полицијском службенику М. П. судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана, а тројица осумњичених задржани су до 48 сати и биће доведени на саслушање у законском року, каже се у саопштењу полиције.

Иначе, Д. И. има више од 20 пријава за тешке крађе, разбојништва и диловања наркотика, као и пет осуда.

М. В.

Miro
09.02.2018 • 19:35
Samo hapsi! Potovo ove povratnike.
Saska
10.02.2018 • 08:37
Zasto policija ne pregleda odakle pojedinim policajcima sto u Novom sadu sto u blizoj okolini vile i dzipovi???Odakle pare da se uzme kraj sveta u Kovilju???Dokle vise??
EUR/RSD 117.9780
Најновије вести